Zirtirtu Nupui

••• Nu berin a fate a hau hmuar hmuar lai chu pa berin a va hmu a, zawi sapin, "Nu-i, inthlahrung reng reng suh. 7,000/- an nei. A pension hnu-in Aizawl Theological College-ah rawih a ni. ka channel hi min lo share a , min lo subscribe sak ve ṭheuh dawnnia. Nikhat leh zankhat zet mai Lunglei South lam pangin power kan nei leh tlat lo. ZIAKTU THUHMAHRUAI Kum 2000-a ka lehkha bu hmasa ber atána Ka Hmangaih Ka Rawn Zawng Zêl Che tih Mizoram Publication Board anpuinaa ka tihchhuah aang khân , kum tin lehkha bu pakhat tal buatsaih ka tum ril ru a. Tunah hian an chenna, Vengthlang North, Champhai-ah nupui (Esther Lalruatpuii) neiin a khawsa a. chawimawi rawh u. ••• Sipai nupui pakhat pawh hian, "Sipai nupui nih chu châk lah a nâ, hne lah a nâ," a lo ti ve bai bai. Abrahama’n a fapa nupui tûr zawng tûra a chhiahhlawh a tirh chhuah khàn Rebeki a va hmuha, a han sawi vèl khàn a thuam tûr ang ang kha a pe vek mai a ni. Hla leh a phuahtu: Lal Isua kan thian tha berin Joseph M. Primary Department zirlaite hi enkawl nuam rual tak an ni. Chutih rual chuan, Zirtirtu chatuan ram pan ta te, an nupui fanaute Lapan thlamuanin hualhim zel rawh se. KAN THEN TÂK PI SAPLIANI (1932 - 2010) VUI PROGRAMME. Mipa nupui then zînga 4. Chung zawng zawng thlentu leh min zirtirtu chu Thlarau Thianghlim a ni tih hre tlatin Pathian Thu- Ropui leh Hlu hmaah hian i kun theuh ang u. 1952 kum chun nupui ki nei nawk a, a rihming chu Hnilliani a pa Renga a nu Tinkungi Hlangsasuan ve anchang. Th a zir laiin, 1956 kumah a nupui fanaute a dahna Pukpui khua chu a kang a, a nupui fanaute pawhin engmah an chuh hman lo va. Kan thiante ruiphur hian kan thian dang nupui neithar chu an mut vek tawh hnuah a nupui. School Education minister Lalchhandama Ralte chuan independent member Vanlalhlana zawhna chhangin, January 2019 aṭanga nimin thleng khan zirtirtu 972 lak a nih tawh thu a tarlang a, "Heng zirtirtu lakte hi advertisement siam loa lâk an awm lo," a ti. 132/b/99-mpsc mizoram public service commission, new secretariat complex aizawl advertisement no. Hrawva chuan nupui atan Lalluii Chhakchhuak, Pu Tiltea fanu, Melthum nula hmeltha chu a va rim thin a. August 23, 2010 hnu lama SSA hnuaia Zirtirtu atana lak zawng zawng te Teacher Eligibility Test (TET) paltlang tura tih a nih tawh avangin nimin khan Lunglei Gov't High School-ah SSA hnuaia zirtirtu thawk lai mekte tan TET Exam hi buatsaih a ni a, he Exam. Template - Mizo Pad. Lalpan a thu malsawm rawh se. Nupuite nau neihna bula sawi loh tur 10 te😂 1. An inneih kum 60 lawmna:. pass hmasa ber leh B. An inkhawm tanna pawh Tahan D group a awm Pu Vawmhranga- Pi Khuangbualveli , kohhran dintute zinga mite inah a ni. 1:1 Pathian Fapa Isua Krista Chanchin Tha thlen tantirhna chu, 1:2 Zawlnei Isaia lehkhabuah, “Ngai teh, ka tirhkoh i hmaah ka tir a, Ani chuan i kawng a siam ang”. Tlangval kum 25 mi ka ni a, kum 7 kalta (ka pianthar hma) khan sex ka hmang a; mahse ka ti leh tawh miah lo. Khatih laia kan zirtirtu tam zawk kha an pension tawh a, a then phei chuan, Lui ral min kaisan tawh a ni awm e, ka hmuhlohna leh a chin ka hriat lohna a rei tawh em mai a. A chunga fiahna leh chhiatna chi hrang hrang lo thlen hnû-ah, Joba chanchin chu a \ha lam chu a ni tho alâwm tih theih tûr chauhin a tâwp a ni. A nupui Gloria Gaither leh Billy Graham nen Hla phuah tura Pathian siam hian hla phuahin bul a tan bik mai lova, hlaphuah lama a kal tak tak hma hian High School-ah English zirtirtu niin basketball coach a lo ni tawh a. A ziaktu English zirtirtu hna thawk thin niin England-a nupui fanau neia khawsa mek ani. BRUCE TENNYSON NELMES (1931 - 2020) Sapramah hian pastor hna engemaw chen a thawk a a thawh hnuhnun ber chu zirtirtu hna a ni. Lalramzauva, Adviser to Chief Minister, Mizoram chuan khuallian niin a hmanpui. Amah hi Sunday School zirtirtu tho a ni a, Primary Department ah George te nen hian an awm ho a. Hemi rual hian Govt. Nupui/pasal atâna nei lo tûra thu a pêkte chu hnam dang zîngah rau rau pawh, sakhaw dang betute leh sakhaw biak nei lo hrim hrimte kha an ni a. tichuan hemi page hi duhlo a nih chuan unlike mai la min report sak kherlo turin kan in. A chhûng thu-ah lût rawh. Khawkawnah leh NE Khawdungseiah zirtirtu hna a thawk zui. zairemthiama - kum 3 dang Dr. Muster Roll-a zirtirtu lak tumna hi sorkar sum hmanna a ni a, party office a\anga sorkar rorelna mipui hmaa thu puan hi a nih dan tur a ni lo. 300 a piang a, he naute hi Mizoram naupiang (mipa) ah chuan lian ber nia hriat a ni. Room No 69 Mizo Sex Story Țha Thlankhawm, Aizawl. Bzi chuan a pasal ni mai tur chu tum 3 ava call a, a ring ral thak thak a, a vawi 4 naah chuan hmeichhe pakhatin a lo la a, *'Tun mai khan inpa chu Civil Hospital-ah an kal pui"* a lo ti a, chu chu zan Dar 8 chiah chiah a ni. An fate zawng zawng chu mipa 5 leh hmeichhe 6 an vaiin 11 an ni. 3,000 chawi turin a hrem. Zu in thei. 1952 kum chun nupui ki nei nawk a, a rihming chu Hnilliani a pa Renga a nu Tinkungi Hlangsasuan ve anchang. Rawngbawltu nih hi Kristian tak nihna a ni lo a, fel taka sawisel bo a nun ringawt hi Kristian tak ta k nihna a ni bawk hek lo. Wichita Falls lamah thung chuan District Attorney, Barry Macha-a chuan enghlelh dang a nei a. @@ Krismas thawhlawm khawn mek a ni a, Ran a lo to tak avangin, Chhung tin ten Krismas thawhlawmah kumdang ai in tang deuh i la a tha awm e. Hun lo taka min boralsna hi pawi kan tiin kan ui tak zet zet ani. Khuallian chuan zirlai graduate thar te a lawmpui thu a sawi a, zirlai lut thar tur te pawh lawmna chibai bukin Govt. Chhuahkhama, 1913. 2011 - BRGF sum Mizoram sawrkarin a la kawl District hnufual zawkte enkawlna tur sum sawrkar laipuiin Saiha Dist tana kum 5 chhunga hman tur BRGF sum min rawn pek chu Central sawrkar chuan Mizoram sawrkar kutah a rawn hlanna a rei tawh a. India rama Lucknow a Utrethia district a mi zirtirtu nu pakhat in a zirlai a lo tih dan chuan sawi a hlawh hle a, tiang em em a zirlai naupang mai zirtirtu ve. Thiante tap han awm sela zirtirtu hrilh hmasa ber nih kan tum theuh a. Lehkha ziak lama kut hlei ve tak a ni a, Digital Fortress te, Angles and Demons te, Deception Point tih bute pawh lo ziak tawh bawk. Chutiang taka an nupa taimakna chu Pathianin mal a sawm a, mite awh thamin an awm ta hial a ni. Communism of property pawh hi inpumkhat a vantlang inlungrual (harmony) taka a awm thwih nan a a duan a ni. Kar hnih kar thum hnuah kan kal tawhna school tam takah Devotion hmanpui turin min sawm leh a. A chhungte chuan an inneih tir ta a. Mipa -Hmingsanga (a tawng fiahlo thei lutuk, hnap tawlh pur zel bawk :D), Aloysius, HC-a, Rammuanpuia, Malsawma (Tumtelel siam dan min zirtirtu), Jerry (Hei hi chu kan vengpa a ni a, a awmna a la sawn lo in ka hria. Th a zir laiin, 1956 kumah a nupui fanaute a dahna Pukpui khua chu a kang a, a nupui fanaute pawhin engmah an chuh hman lo va. School zirlai bu bel tur chuan hun rei tak khawhralin kan chhiar thin a, Mahse hringnun zirlai erawh kan chhehvela mipuite atang kan zir theiin kan hre thei a ni. Damdawi lam hna an thawk a. 2012 (Tue) zan Dar 6:30 p. 3,000 chawi turin a hrem. Kristian chhungkua din tur hian mawhphurhna la lian bik an awm lo a, chhungkaw member tinte tanrual a ngai. Hetia BA a pass hnu hian Tv. Nau zai chhuak tu – Dr. Mahse rinnain, engkim huamin "Ngai teh, Lalpa bawinu ka ni, i thu ang zelin ka chungah thleng rawh se", a ti ngam. Games atan hian lawmman siam a ni ang. Thil tha ti atan Krista Isuaah chuan siama awmin a ma kutchhuak kan ni si a,chu thil tha tih chu kan awmna turin Pathianin a buatsaih lawk a ni. An tawngtai lai han hmuh meuh chuan mittui kan dan zo lo, lawm avangin biangah mittui a luang zawih zawih thin. Pastor ordained kan neih hmasak ber – Rev. Hnamdang Nupui-pasala neih (inter-cultural/faith marriage) hi thupui pawimawh tak a ni a, a taka nunpui leh lem duak erawhchu har tak a ni thung. pdf), Text File (. Pu Thanghrima hian Pianpui unau pakhat a nei a, chu chu Zabiaka a ni a, Thanghrima…. 1954 khan Gauhati Law College atangin Law degree a zo a, Mizo zinga LLB hmasa ber a ni, Assam Sorkar a Cabinet Ministr hmasa ber leh tun thlenga a awm chhun. Vanduai thlak takin a nupui hian 1979-ah cancer natnain a boral san. Pu Siamliana hian kum 1942 khan Luangpawn khuaah nupui a nei a, a nupui hming chu Pi Chawngliani (15. EC John, UTC Principal ni thin chu a supervisor a ni a, amah duhsak em. Khaw har taka kum thum chhung a tan hnu chuan a huhova tanna (a mass cell)-ah kum nga chhung tang tura sawn (transfer) a ni leh a. Pathian Thu-Bible kan hnena a awm hi khawngaihna a ni a, Pathian Thu min hrilhtu Kohhran zinga min awmtir hi khawngaihna ni bawk a. A nupui Pi Jenny leh an tu leh fate i tawngtai sak ang u. Mizo hnam incheina, Mizo traditional dress hi a lo nalh ber mai. A nupui Gloria Gaither leh Billy Graham nen Hla phuah tura Pathian siam hian hla phuahin bul a tan bik mai lova, hlaphuah lama a kal tak tak hma hian High School-ah English zirtirtu niin basketball coach a lo ni tawh a. Popular Posts. Nova chungchangah kan hmu a, Pathianin khawvel mihring sual avanga tui let hmanga a hrem dawn khan Nova chu lawng tuk turin a ti a, amah bakah a nupui fanau te sahimna. Lalêngi Chhangtê nên an innei leh ta a, Rev. A kar awlte hi dahkhat rawh : 1×4=4 (a) Tlawmngai fal leh khawtlang tana mi inpe ngamte chu Lalin chawimawina —— a hlan thin. Zirlai leh zirlai inkarah chuan ka va hriatpui vek lo che u a, amaherawh chu – in senior chhuak ta te, vai ho te, etc hian hemi kawngah hian ‘fak an hlawh. Ka thiannu ber Asangi lah hian Sir OPA hmelthat zia hi a sawi ve chamchi thin. Tunlaiah nupui pasal nei tawh hnuah uire na a tleng fo thin. Chu mi hunah chuan lovah mi pahnih. Lalpiangthara 9436143955 Asst. → @[607396259365829:0]← Page a thil post i copy chhwn reg2in he mention na code hi i dah tel thin dawn nia. September 2010 Issue. tichuan, lei lamah anlo let thla leh a, ran vulh leh thlai te ho hi a nupui rawn chhawm chu an ni. (Genesis 2:25) Pathianin an hnênah: "Chi tam tak thlaha lo pungin, leilung hi luah khat ula," tiin a hrilh a ni. A nupui Catherine chuan amah angaih sak tawk loh avang te, chhungkaw mamawh nilo lawng (Boat) to tak mai lei atum avang a sum a khawl nasat vang te chuan mi pamham, duham ah a puh si. Aizawl ten MJA Member, Senior Journalist Pu R. Isua nupui tûrte hian kan thuam tûr kan duh zawng kan chhawm a ngai lo, Isuan thuam min pèk hi amah kan pasal tûr (Isua) duh dàn a ni. I fate chuan an tar thlengin, nang, an nu hi an mamawh dawn che asin! Ram leh khawtlang tana i thawh theih ropui tak chu, kan ram enkawl thei khawpa fa tha nei thei turin, i pasal fanaute tân, NU ni ang che. A Nupui Fanaute: Upa Lalrema hian kum 1946 February ni 22 (Zirtawpni) khan nupui neiin, Pi Thanzami nen an innei a. P a ruat a ni a, chumi hnuah Deputy Speaker-ah atang leh bawk a ni. A nupui, an khenbeh ve m>k hn>nah chuan, “I Lalpa chauh en rawh aw,” tiin a hn>m ani. Josefa nupui hual a nih tawh vangin mi dang lak a fa a pai chuan uire, lung a den hlum tur a ni tih Mari hian duhthlanna a siam lai hian a hre chiang hle awm e. web; books; video; audio; software; images; Toggle navigation. Lalramzauva, Adviser to Chief Minister, Mizoram chuan khuallian niin a hmanpui. 1986 ah chuan PCNEI a thawk turin an chhungin an liam thla ta a ni. Zo-i hi nula fel leh zuan zang tak, khawtlang leh Kohhran tana mi tangkai tak a ni a. Mahse, Duhmanga awm loh apiangin a nu leh pate chuan Dardini chu an lo mâ a. Zirtirtu te hi thiamna leh finna min pe tu te an ni a, zah an phu a kan zah reng tur a ni bawk. A Nupui Fanaute: Upa Lalrema hian kum 1946 February ni 22 (Zirtawpni) khan nupui neiin, Pi Thanzami nen an innei a. Scriven (1819-1896) hi Irish mi a ni a, kum 25 a nih laiin nupui nei tura hlim taka a inbuatsaih mek laiin, an inneih ni tura ruat hma chiah ni ah a nupui tur chu rapthlak takin tuiah an chesual a, a thi ta hlauh mai a, Joseph-a tan chuan a hrilhhai thlak duh khawp ang le. Diltu chuan Class X chin chunglam marksheet an thil tel tur a ni a. : Pathian Biak Inkhawm Hruaitu : Rev. Nakinah chuan Hmunhmeltha atangin Pathianthu awih hmasa ber Chawnghnuna chuan Khuallutthangi chu nupui atan a rawn rim ta a. Pathian Thu-Bible kan hnena a awm hi khawngaihna a ni a, Pathian Thu min hrilhtu Kohhran zinga min awmtir hi khawngaihna ni bawk a. tichuan hemi page hi duhlo a nih chuan unlike mai la min report sak kherlo turin kan in. No category; Mizo Dictionary Tea Damveng. 1917-ah Hmunhmeṭlha khuaah a piang a. Tleirawl te u, Pathianin duh taka a siam, hringnuna a par mawi lai tak, tleirawl nun tem mek in ni a, a siamtu che u tan leh nu leh pa te tana in hlut lai tak a ni. Phullen a\angin Dinthar-ah p>min, tun thlengin an chhng. Jan 21, 2018 : He a taka thil thleng hi Hmeichhiate tan a thil hriat tur tha tak leh zirtirtu tha tak nia ka rin vangin mipui tam zawkten kan chhiar theih nan ka rawn translate a ni. 1980 bawr chho velah a thiante nen Zoawi Virthlileng Group dinin, heath hian lead guitar a perh a, Tuipuiral Beat Contest-ah pakhatna an ni nghe nghe a ni. Ka mimal thahnemngaihna in Kohhranpui Blog ka siam a. chawimawi rawh u,” tiin a. Naute Paih Tawh Chu A Ruang Hmuh Tlak Lohin Ui Te Ho In An Lo Ei Zirtirtu hna hi thil hahthlak leh awlsam a nih loh zia chu heta ṭang hian a langchiang reng mai. a tang hian Conference a rem tur hla zir tan leh tur a ni a. Wichita Falls lamah thung chuan District Attorney, Barry Macha-a chuan enghlelh dang a nei a. Pastor ordained kan neih hmasak ber – Rev. Full text of "Mizoram Welsh Missionary Te Chanchin Ed. Sorkar office a\angin sorkar officer-in an puang tur a ni. BC 356-ah khan Makedonia ram lal Philip-a chuan a nupui Olympias-i lakah fapa duhawm tak, Alexander-a a nei a. District Capital, ALO atanga chhaklam Km 130 a awm a ni a,Hmun sangtak a awm anih avangin Vur te pawh a tla thin a,A. Kum 1922-a Pastor atana an nemngheh atangin 1954 thlenga thawkin a pension a. Right toInformation(RTI) Act hmanga zawhna, Deputy State Project Director (RMSA), SPIO ni bawk C. Ziah zawm loh hun 'Tu' hi ṭawng bung hrang zinga mi a nihin a hranga ziah tur a ni. Thangvunga pension kan thlah a, MZU Mizo department atanga zirtirtu pension-a chhuak hmasa ber a ni. Pu Lalzuia Colney hi Chawngtlai Middle School-ah zirtirtu a ni ṭhin a, Chawngtlai aṭang hian a thu leh hla thiam avangin, a bik takin ‘Khuai lui ral’ essay a ziak an lo chhiar aṭangin khawpui deuha awmah an awt a, ama dil ni miah loin Khawzawl-ah a hmaa a thawhna aia sang High School zirtirtuah an dah leh ta a ni. 1917-ah Hmunhmeṭlha khuaah a piang a. Ni 30-ah Brightway English School-ah Camp kan tan nghal a, heta tang hian chawl lovin July 12, 2013 thleng khan school hrang hrangah rawngbawlna kan nei a. (iii) Zirtirtuin a chenpui a fate. Anni kan siam laia i thawhrimzia kha hria la, ri pawp pawp rawh," a ti sap a. (ii) Zirtirtuin a chenpui a nu leh pate. Zirlai leh zirlai inkarah chuan ka va hriatpui vek lo che u a, amaherawh chu – in senior chhuak ta te, vai ho te, etc hian hemi kawngah hian ‘fak an hlawh. Chung zawng zawng thlentu leh min zirtirtu chu Thlarau Thianghlim a ni tih hre tlatin Pathian Thu- Ropui leh Hlu hmaah hian i kun theuh ang u. 1955 Kum in Shillong a tangin Mizo officer J. Lalpan a thu malsawm rawh se. Zairema chu ruat nghâl a ni a. Vanduai thlak takin a nupui hian 1979-ah cancer natnain a boral san. TATO Khua hi W. A nupui fanaute January 8, 1856-ah Falcon Square, London-a chhungkaw zahawm tak Robert Thompson-a fanu Miss Susan Thompson-i nen an innei a, September 20, 1856 khan fa phir. Ka nupui u nupui (ka puzawn nupui) chu Kolasib Hospital-ah Staff Nurse-in a awma. Mipa nupui then zînga 4. (Zirtirtu fapa chu kum 25 aia upa lo a ni tur a ni, a fanu chu pasal pawmlai neilo a ni tur a ni). 1986 kumah hian Pu C. Turkey a enkawl laia Euro 2008-a semifinal hial lo hruai thleng tawhtu Terim bakah hian a nupui Sukran Albayrak chuan he hri leng hi a kai ve bawk a ni. Indopui II-na hunlai khan kum 2 chhung chu Navy-ah a tang ve. Kum 1952-ah Burma sipaiah lut vein rawngrut 94 zingah silai te chi (small arms) Arm drill leh Arm Training-ah a thiam be rte zingah a tel ve a. Games atan hian lawmman siam a ni ang. School zirlai bu bel tur chuan hun rei tak khawhralin kan chhiar thin a, Mahse hringnun zirlai erawh kan chhehvela mipuite atang kan zir theiin kan hre thei a ni. Scrub Typhus Natna Mizoramah (Dr Samuel-a) Kaihtawi:. ISAAKA TAN NUPUI. Chakma mipui hmangaihtu tiin an chawimawi daih a, zirtirtute bialtu a nih atang hian "Chakma hian zirna-ah kan thangin, hma kan sawn a ni" tiin an sawi a. A nupui, an khenbeh ve m>k hn>nah chuan, "I Lalpa chauh en rawh aw," tiin a hn>m ani. He Ni hi Mizoram tan ni pawimawh a ni a, Zofate tan pawh ni chhinchhiah tlak tak a ni a. West Bunghmuna zirtirtu hnathawk kan thianpa chu a awm lai a ni a, “In hal tur hi dan tumna vak a awm lo a niang, Inrinni zante khan kan awmna khua hi an la rawn hal, Pathianni khan rei lote police chuan an rawn tlawh a, engmah record pawh an la lo, dan an tum lo niin ka hria,” tiin November ni 16 tuk khan min rawn hrilh. Zanah lawng mi 20 chuan theihna kan hire a, Perfume river an tih luipui thianghlim em em ah lawng chhungah Vietnamese Classical Music live in an play a duhtawkin seafood kan ei leh kha. 2011 zingkarah khan Khawhar chhungte Inah PYD ten Pathian hnenah tawngtai rualna hun kan hmang a. Lalêngi Chhangtê nên an innei leh ta a, Rev. 1 Tûn kuartar zìrlai kàihhruaina ziaktûte: 1. Heng a chunga zirtirtu tar lante bakah hian heng a hnuaia mite hian an dil thei ang: (i) Zirtirtu nupui/pasal pawm lai ngei. An manganna hi thinrimnaah a chang mek niin a lang bawk a. Hei hian a târlan chian êm êm chu kan Kristianna hian kan nupa nunah kawngro a su lo hle tihna a ni. 2016 a ka ziah a ni - Buata Bawihtlung ) Pu Thanghrima hi kum 1900 ah Luangpawn a piang a ni a. Nupui thi lek lek a a sawisak leh hliam a tawrh tir vangin Scott Keegans chu Sheffield crown court chuan thiam loh chan tirin kum 18 Jail tang turin a hrem. Damdawi in pakhatah hian damlo pahnih hi khum indawt chiahah an mu a, khawiah mah an chhuah ve theih loh avangin an inkawmngeih hle a. K Lalremmawia. txt) or view presentation slides online. 1983 atangin mal zaiin a kal tan a, Tuipuiral Meet-a zai intihsiaknaah a tel tawh chuan lawman pakhatna a dawng zat zat thin. Kan veng sikulah zirtirtu thar kan nei tih pawh kan hriat ve hmain kan Ṭhiana chu middle school zing devotion-ah a lo zu tel leh zak zak hman tawh a. Bible chuan nupa hmasa berte chu "Adama leh a nupui," tiin a sawi a. Chautera bawkin a vawntîr a. Chung zawng zawng thlentu leh min zirtirtu chu Thlarau Thianghlim a ni tih hre tlatin Pathian Thu- Ropui leh Hlu hmaah hian i kun theuh ang u. EC John, UTC Principal ni thin chu a supervisor a ni a, amah duhsak em. A ziaktu English zirtirtu hna thawk thin niin England-a nupui fanau neia khawsa mek ani. A nulat laiin Naupang Sande Skul zirtirtu a ni chho reng a, KTP-ah te pawh Branch Committee Member a ni thin. ' tia an sawi țhin hi ka hria a. 10000/- an hlan. Mahni nupuite thu chu kan zawm lo thei lova, kan chungah an that em em hi chuan sual reng kha a theih miah lova, a zahawm a nih chu!," a ti bawk. ISAAKA TAN NUPUI. tichuan hemi page hi duhlo a nih chuan unlike mai la min report sak kherlo turin kan in. Zan a rei tawha ka typing ri te pawn ka nupui fanau te mu tui lai a kai tho tak ngial dawn e. 2011 khan kan member duhawm tak Bro. "Zirtirtu, en teh, a lung leh a inte hi a ropui the a nia!" a ti a. If you get up in the morning alive, you get up on the side of life. Ziah zawm loh hun 'Tu' hi ṭawng bung hrang zinga mi a nihin a hranga ziah tur a ni. Thil buaithlâk tak mai chu, Ezra leh Nehemia te hun lâi hian an nulate leh tlangvâlten nupui/pasal atân Pathian ring mi an thlang lo tlat zêl mai kha a ni. School zirlai bu bel tur chuan hun rei tak khawhralin kan chhiar thin a, Mahse hringnun zirlai erawh kan chhehvela mipuite atang kan zir theiin kan hre thei a ni. Thianpa ' Chhotu Ram ' a pawn DU a Lecturer hna a thawk tawh bawk a - Ani kha chu a inla serious ve thei khawp mai. Sanga an i ti chu ahong a, ati chu ,"Tuhom mimal in om naw roi khote tē hom in om naw roi ânhun ta naw, sorkar hom in. Kei zawng vengchhak khuangpui ri ngei mai kha a ni vawin ni thlenga ka benga ri nawn fo thin chu. K Lalremmawia. pass hmasa ber leh B. Chakma mipui hmangaihtu tiin an chawimawi daih a, zirtirtute bialtu a nih atang hian "Chakma hian zirna-ah kan thangin, hma kan sawn a ni" tiin an sawi a. Friedrich Huber leh a nupui Dr. Mahse rinnain, engkim huamin "Ngai teh, Lalpa bawinu ka ni, i thu ang zelin ka chungah thleng rawh se", a ti ngam. Kan thiante ruiphur hian kan thian dang nupui neithar chu an mut vek tawh hnuah a nupui. Nupui ngah ber – Ziona (2004 thlengin nupui pawm lai 46 a nei). Kan Tual Upa Thar te Khatla South Kohhran chuan duhsakna kan hlan a, an rawngbawl leh zelna turah theihtawp chhuah a midangte tan a malsawmna ni tur leh Mipui te hma a pen ngam thin turin kan beisei dawn a ni. Zirtirtu te hi thiamna leh finna min pe tu te an ni a, zah an phu a kan zah reng tur a ni bawk. Bible chuan thutlukna fel tak siamin Israel fate kha a warning thlap a, hnamdang chu nupui-pasala nei lo turin chiang takin a hrilh lawk a. Mipa -Hmingsanga (a tawng fiahlo thei lutuk, hnap tawlh pur zel bawk :D), Aloysius, HC-a, Rammuanpuia, Malsawma (Tumtelel siam dan min zirtirtu), Jerry (Hei hi chu kan vengpa a ni a, a awmna a la sawn lo in ka hria. A nupui Pi Rualdailovi nen khan kum 1946 October ni 6 ah an innei a, fa pariat (8) neiin, Mipa 4 leh hmeichhia 4 an ni. A chhan chu rin anga Exam chhang \ha lo, pass zo dawn chuang lova inhria an tam thin a. Lallungmuan. 2011 khan kan member duhawm tak Bro. An zirtirtu pa chuan "Lehkha in zir that duh loh chuan nakinah sikul chhak ngaw hnuai ah te khian in la kal chang a la awm ang a, sikul kawt leh hmun hma te hi in la thlir chang ni a la awm ngei ang a, chutih hunah chuan tuna in ding leh vei a thu te leh he classroom chhung a in zirpui te hmel hi mitthla in in la hmu ang a, kha tih hun lai ka. Ka Nupui Hnena Lehkha Thawn 2013 Champhaia kan rawngbawlna Report (Hi Kidz Ministry, Mizoram) Champhaiah hian April 29-ah kan lut a. Jan 21, 2018 : He a taka thil thleng hi Hmeichhiate tan a thil hriat tur tha tak leh zirtirtu tha tak nia ka rin vangin mipui tam zawkten kan chhiar theih nan ka rawn translate a ni. Hman deuh atang tawh a ka tum, ka nu pual ka blog a ziah chu tihpuitlin hram ka tum ta a ni. Deuteronomy 22:13 Miin a nupui a neih a, a pâwl a, a huat leh si a, 22:14 “He hmeichhia hi ka nei a, ka han pâwl a, nula thianghlim a nihna ka hmu lo va,’ tia mualpho taka a siam a, a hming a tihchhiat chuan, 22:15 nula khaw upate hnenah nula thianghlim a nihna chu a rawn tilang tur a ni a;. Nupui/pasal atâna nei lo tûra thu a pêkte chu hnam dang zîngah rau rau pawh, sakhaw dang betute leh sakhaw biak nei lo hrim hrimte kha an ni a. Sanga an i ti chu ahong a, ati chu ,"Tuhom mimal in om naw roi khote tē hom in om naw roi ânhun ta naw, sorkar hom in. 2011 zingkarah khan Khawhar chhungte Inah PYD ten Pathian hnenah tawngtai rualna hun kan hmang a. Kohhran hruaitu tur a han tar lan hi : Kohhran hotu chu Pathiansum enkawltu a nih avangin sawiselbo ni tur a ni a han ti te te a : An nih tur a han tar lang a: tupawh sawiselbo, nupui pakhat nei, fate Pathian thu ring, nawmsak bawl lutuk kawnga sawisel hlawh lo, dan ang lova awm lo nei an nih tawh phawt chuan, mi lawm dan thiam, tha lam duh. A nupui a hlimpui em em \hin, fa duhawm tak tak hrin saktu, a hming a lam fo \hinin a boral san meuh chuan a tuarna hle ang tih a rin theih, Chutianga a nupui a sunna hla ah pawh hian - Lei taksa chu boral mahse thlarau taksa a a lenpui tur te chu mitthla nghalin, chu ngei chu hmuh a chak thu hetiang hian a han puang chhuak leh a. Matthaia,10:1-21 10:1=Tin,a zirtîr sâwm leh pahnihte chu a ko va, anmahni hnawh chhuah theihna turin ramhuai bawlhhlawhte chunga thuneihna a pe a; damlohna tinrêng leh natna tinrêng tihdam theihna turin thuneihna a pe bawk a. Presbyterian Hospital, Durtlangah Dt. Ka Lehkhabu 3 Na Min Ngaidam Rawh Aw 1. Kei a pawng hma chi tih tak ah a hmel kan hmu chuh Ka ei that vang bik poh ni miah lo in. Zirna lama tithate leh zirtirtu thate chawimawi a, lawmman siamsak thin nise. Isua nupui tûrte hian kan thuam tûr kan duh zawng kan chhawm a ngai lo, Isuan thuam min pèk hi amah kan pasal tûr (Isua) duh dàn a ni. Hnamdang Nupui-pasala neih (inter-cultural/faith marriage) hi thupui pawimawh tak a ni a, a taka nunpui leh lem duak erawhchu har tak a ni thung. An inneih kum 60 lawmna:. Vocational stream te tan dil theih a ni lo. → @[607396259365829:0]← Page a thil post i copy chhwn reg2in he mention na code hi i dah tel thin dawn nia. txt) or read online for free. Name Email * Message * Instagram. (Zirtirtu fapa chu kum 25 aia upa lo a ni tur a ni, a fanu chu pasal pawmlai neilo a ni tur a ni). Kristianna hian culture hrang hrang nén inzawm dan mak deuh, sawifiah har tak a nei a. Tichuan chung hmeichhe naupang te in tinah chuan kalin Pathian thu a hrilh a, an piangthar ta vek a. THU UAR LUTUK HI-Chhungpuia Renthlei Thu uar chungchang hi keini ringtu te text bu pawimawh ber “ Bible “ ah in ziak chiah lo mahse, he khawvela thil siam zinga chungnung ber hringfa te zingah hian mi chi hnih, “Thu uar mi” leh “Thu uar lo mi” kan lo awm teh meuh mai le !. Zirtirtu 972 la tawh. Mahse, hlawh la thei lo zirtirtute chuan thla nga nilovin thla sarih a nih thu vawi engemawzat facebook ah te an au chhuahpui thung. bawrh bawrh ila, thawh tur Sumdawnna bul ka \an awm apiang hi thawk bawrh lai chuan zing dar nga velah bawrh ila, mihring kan nih ka tho ziah a, zanlai dar 12:00 chhung hian chutiang aia hmain ka mu. Rajiv Roka, Sikkimese mi, thawveng fâ thin pawh kha tunah chuan Gangtok ah B. Pu Thanghrima hian Pianpui unau pakhat a nei a, chu chu Zabiaka a ni a, Thanghrima…. India rama Lucknow a Utrethia district a mi zirtirtu nu pakhat in a zirlai a lo tih dan chuan sawi a hlawh hle a, tiang em em a zirlai naupang mai zirtirtu ve. Kum 1948 Mizo High School batch hmasa berah khan a tel ve a. Zirtirtu hnai ber Nute. Germany-a a zir theihna chhan Prof. Kum 1940-ah Olympic-a tel leh tura a inbuatsaih laiin Olympic an cancelled leh hlauh a, intlansiak a chawlhsan ve nghal a, Iowa a Cornell College-ah tlan zirtirtu-ah a tang zui nghal. Kum 39 a nihin an kohhran chuan Pastor atan nemnghetin Cambridge kiang lawka Kohhran te deuh Olney chu a enkawl chho ta a, thu leh hla hmangin a theih tawpin sengkhawm. A hnuah a \hiannu Ronguri hnen a\angin Thana’n vanduaina a tawk a, a ke a zeng a, Makhumi chuan midang a neihsan thute chu a hre ta a. Tunah hian World President of Women Ministry a ni mek. Zirna lama tithate leh zirtirtu thate chawimawi a, lawmman siamsak thin nise. A nupui berin a ten miau avangin an ina awm, a chhiahlawhte leh an nula awmpuite thlengin an ten a. Deuteronomy 22:13 Miin a nupui a neih a, a pâwl a, a huat leh si a, 22:14 “He hmeichhia hi ka nei a, ka han pâwl a, nula thianghlim a nihna ka hmu lo va,’ tia mualpho taka a siam a, a hming a tihchhiat chuan, 22:15 nula khaw upate hnenah nula thianghlim a nihna chu a rawn tilang tur a ni a;. Siang District chhunga awm a ni a. Upa Thanzuala fate chu: 1. Zirtirtu: Sangha-3 hi a awm a, pa-1 hi zawhtein a ei a eng zat nge la bang ang? Puia: Pa-3 tho a la bang ang. 1952 kum chun nupui ki nei nawk a, a rihming chu Hnilliani a pa Renga a nu Tinkungi Hlangsasuan ve anchang. Lehkha ziak lama kut hlei ve tak a ni a, Digital Fortress te, Angles and Demons te, Deception Point tih bute pawh lo ziak tawh bawk. 1917-ah Hmunhmeṭlha khuaah a piang a. Pu Lalzuia Colney hi Chawngtlai Middle School-ah zirtirtu a ni ṭhin a, Chawngtlai aṭang hian a thu leh hla thiam avangin, a bik takin ‘Khuai lui ral’ essay a ziak an lo chhiar aṭangin khawpui deuha awmah an awt a, ama dil ni miah loin Khawzawl-ah a hmaa a thawhna aia sang High School zirtirtuah an dah leh ta a ni. 1:1 Pathian Fapa Isua Krista Chanchin Tha thlen tantirhna chu, 1:2 Zawlnei Isaia lehkhabuah, “Ngai teh, ka tirhkoh i hmaah ka tir a, Ani chuan i kawng a siam ang”. Heng a chunga zirtirtu tar lante bakah hian heng a hnuaia mite hian an dil thei ang: (i) Zirtirtu nupui/pasal pawm lai ngei. Contact Us. 2001 khân Mizoram Publication Board-in Nun hluiten KIR AN REL. Chutiang taka an nupa taimakna chu Pathianin mal a sawm a, mite awh thamin an awm ta hial a ni. Ka thiannu ber Asangi lah hian Sir OPA hmelthat zia hi a sawi ve chamchi thin. pawh ni se, a changtupa ber leh a nupui tharten hnehna an chan thu-in a tâwp \hîn tihna a ni. A kaihza vengtu atan an biak in Congregationalist Church-a kai ve, tlangval Watkin R. Zathang, Lawngtlai, kum 2010 December Ni 10 a Nazareth Hospital Aizawl a Cancer natna a boral ta nupui Pi Sangzuali Lawngtlai Council Veng hnen ah ralna tangkafai Rs. Mizo Union Vice president a nih hnu ah Mizoram ah congress party dintu a ni a kum 1970 nov. pdf), Text File (. Josefa nupui hual lai, a man pawh pek fel vek tawh a ni a. Nupui/pasal atâna nei lo tûra thu a pêkte chu hnam dang zîngah rau rau pawh, sakhaw dang betute leh sakhaw biak nei lo hrim hrimte kha an ni a. haha), Rempuia. A nupui Pi Ruali khan kum 87 mi niin Ni 20. Pastor ordained kan neih hmasak ber - Rev. In neitunu chuan,"Englai pawhin bul i tan tha thei. Kum 1924-ah makpa hnam hrual chat zawmin, a nupui nau Ngurliani nen inneiin. Joseph Lalfakmawia hi Champhai Vengthlanga pianga seilian a ni a. Instructor pawhin “Nang lo zirtir rawh” a ti fo ṭhin. Singapore-ah hian Mizo engmawzah kan awm ve ta a. August 23, 2010 hnu lama SSA hnuaia Zirtirtu atana lak zawng zawng te Teacher Eligibility Test (TET) paltlang tura tih a nih tawh avangin nimin khan Lunglei Gov't High School-ah SSA hnuaia zirtirtu thawk lai mekte tan TET Exam hi buatsaih a ni a, he Exam. com/profile/02843424033778816255 [email protected] Bible hian mihring Pathian laka thi kan nih chhan hi Evi-ah chhui lovin Adama-ah a chhui tlat. Turkey a enkawl laia Euro 2008-a semifinal hial lo hruai thleng tawhtu Terim bakah hian a nupui Sukran Albayrak chuan he hri leng hi a kai ve bawk a ni. Lehkha zirna pangngai/tluang tlam bakah a tui mite tan kut themthiamna lam kawhhmuh turin a remchan angin hma a la ang. Luaian a invawntîr a ni. web; books; video; audio; software; images; Toggle navigation. Chakma mipui hmangaihtu tiin an chawimawi daih a, zirtirtute bialtu a nih atang hian "Chakma hian zirna-ah kan thangin, hma kan sawn a ni" tiin an sawi a. An zirtirtu pa chuan "Lehkha in zir that duh loh chuan nakinah sikul chhak ngaw hnuai ah te khian in la kal chang a la awm ang a, sikul kawt leh hmun hma te hi in la thlir chang ni a la awm ngei ang a, chutih hunah chuan tuna in ding leh vei a thu te leh he classroom chhung a in zirpui te hmel hi mitthla in in la hmu ang a, kha tih hun lai ka. Kan exam lai hian social studies hi nuam ka tih ber anih avang in ka tit ha hle a ni. An innghahna ber, mipa awm chhun Chalbuanga a thih takah chuan, a chhungte chu an khawhar zual hle a. 2020 hi, B-a boral champha vawi 1 na a nih avangin, amah a ngaih a zual em em. Lalramzauva, Adviser to Chief Minister, Mizoram chuan khuallian niin a hmanpui. txt) or read book online for free. Pastor Colin Hunter leh a nupui Jenny anmahni ngaihsak em emtu, an fate school a thlawna. 1955 Kum in Shillong a tangin Mizo officer J. Heng a chunga zirtirtu tar lante bakah hian heng a hnuaia mite hian an dil thei ang: (i) Zirtirtu nupui/pasal pawm lai ngei. A nupui fanaute : January 8, 1856-ah Falcon Square, London-a chhungkaw zahawm tak Robert Thompson-a fanu Miss Susan Thompson-i nen an innei a, September 20, 1856 khan fa. Games atan hian lawmman siam a ni ang. Wichita Falls lamah thung chuan District Attorney, Barry Macha-a chuan enghlelh dang a nei a. Zairema pa hi Zirtirtu Diliana Khawlhring a ni a, a nu chu Aibuani, Lêng lal Saihnuna û a ni. Mi sawi dan chuan hmundangah lehkha zirin a awmbo char char a, alo haw veleh zirtirtu ah hian an awm ho a, George hi a bitum nghal chat a nih ka ring. Zaithanga chu a thlahna nei turin Shillong atangin a lo kal a. 'A Nu', 'A Pi' nakin lawka an ni tur hi amah pawhin mak a la ti ve ang. A pension hnu-in Aizawl Theological College-ah rawih a ni. Chu pawh chu thawk rei lovin Aizawl C. Kum 12 ka nih chuan ka pa chuan nupui dang min neih san a, ka nu (thar) chuan min duat hle, a rawn lawi tirh chuan mahse mahni hrin loh chu hmangaih an lo har a ni ang e, kum 2 kan awm tlan hnu chuan tih duhdahna ka tuar tan ta. He Ni hi Mizoram tan ni pawimawh a ni a, Zofate tan pawh ni chhinchhiah tlak tak a ni a. A khat mawi tawka "E, a ni maw?" ' Zirtirtu, timing leh tawh viau ni, tipun leh tawh mai chi' ti vei su su. Unau 3 zinga a upa ber a ni. 2008, Dar 10:30 am khan naute Kg 6 leh gr. Zanah lawng mi 20 chuan theihna kan hire a, Perfume river an tih luipui thianghlim em em ah lawng chhungah Vietnamese Classical Music live in an play a duhtawkin seafood kan ei leh kha. Davidson-a chuan a. Damdawi inah pawh chuan awm rei lovin, Inah kan inla chhuak a, ni tin a rawn jection thin a. Sanga an i ti chu ahong a, ati chu ,"Tuhom mimal in om naw roi khote tē hom in om naw roi ânhun ta naw, sorkar hom in. Breaking News. Zo-i hi nula fel leh zuan zang tak, khawtlang leh Kohhran tana mi tangkai tak a ni a. 1954 Kum chun nâi hom nei loiin ki nupui in ani thi khal nawk a. EC John, UTC Principal ni thin chu a supervisor a ni a, amah duhsak em. Tlar 2-na :. zairemthiama - kum 3 dang Dr. 2011 khan kan member duhawm tak Bro. 1986 ah chuan PCNEI a thawk turin an chhungin an liam thla ta a ni. A nupui Sabine-i chuan kum thum chhung lung inah rim takin hna a thawk a, Richard Wurmbrand-a pawh tuma hmuh theih lohna tan inah kum thum chhung khung a ni bawk. * Rabbi ( Zirtirtu ) - Chu mi chu zanah Isua hnenah a lokal a, a hnenah, " Rabbi, Pathian hnen atazirtirtua lo kal I ni tih kan hria; Pathian an chunga a awm loh chuan heng thilmak I tih ang hi tu man an ti thei lo vang," a ti a. Kei a pawng hma chi tih tak ah a hmel kan hmu chuh Ka ei that vang bik poh ni miah lo in. Nupui ngah ber – Ziona (2004 thlengin nupui pawm lai 46 a nei). Heng sanghawngseiina thuam an phurh atang hian Abrahama hausakzia te, Pathianin mal a sâwm nasatzia leh a hlawhtlinzia a hriat theih a. An inneihna khua hi Chhingchhip atangin Km 12 laia hla a ni. ••• Sipai nupui pakhat pawh hian, "Sipai nupui nih chu châk lah a nâ, hne lah a nâ," a lo ti ve bai bai. D hmasa ber a nihna hi a ni awm e. Lalpan a thu malsawm rawh se. Kan Bible chuan Genesis-ah khan atirah Lei leh Van asiam thu a sawi a, thu maiin (lo awm rawh se tih ringawtin) he leia thil siam dang zawng zawng hi adin a nih kha, chung a thilsiam zawng zawng enkawl tur leh an chhunga thuneihna sang tak nei turin Ama kut ngeiin mihring asiam a nih kha. 1954 Kum chun nâi hom nei loiin ki nupui in ani thi khal nawk a. Durtlangah pawl 4 thleng a zir a, kum 1921-1924 chhung Assam Rifle-ah \angin Sylhet-ah a zuk awm a. (Genesis 2:25) Pathianin an hnênah: "Chi tam tak thlaha lo pungin, leilung hi luah khat ula," tiin a hrilh a ni. Amahrawhchu nu tih thumalah hian hmangaihna leh mawhphurhna engzat tak inphum ru ang maw? tih lam hi kan zu ngaihtuah thleng lo thin a, a pawi hle a ni. 9 % chuan pasal an nei tawh lo. Pasal nei turin Kohhranah te puang dum dum tawh sela, midang fa han pai daih dawn ta ula ngam a har viauin ka ring. ••• Nu berin a fate a hau hmuar hmuar lai chu pa berin a va hmu a, zawi sapin, "Nu-i, inthlahrung reng reng suh. Kum 1924-ah makpa hnam hrual chat zawmin, a nupui nau Ngurliani nen inneiin. Nupui thi lek lek a a sawisak leh hliam a tawrh tir vangin Scott Keegans chu Sheffield crown court chuan thiam loh chan tirin kum 18 Jail tang turin a hrem. 2008, Dar 10:30 am khan naute Kg 6 leh gr. Presbyterian Hospital, Durtlangah Dt. 8 24 "Zirtîrtu, Mosian, 'Mi, fa nei lovin thi sela, a unaupain a nupui chu neiin a unaupa tân chi a thlahsak tûr a ni,' a ti a. Hetianga Israel miten nupui pasala milem be mi neih an uar lutuk mai hi engtin nge Ezra leh Nehemia-te hian an tih ang le? A nih ang angin an en liam ve mai dâwn nge ni a, an dodâl zâwk dâwn? Tûn kârah hian hêng mi pahnihtena he thil chin fel an tum dân chu kan thlîr ho dâwn a ni. Lalmuankima. 1 Tûn kuartar zìrlai kàihhruaina ziaktûte: 1. (c) Kum —— ah Mizoram District Council a lo ding. A Nupui Zawri hi, rei tak a zawn hnu a hmuh a ni a, a duh hle, fapa duhawm tak a nei thar a, a mu duh hle bawk. Thil buaithlâk tak mai chu, Ezra leh Nehemia te hun lâi hian an nulate leh tlangvâlten nupui/pasal atân Pathian ring mi an thlang lo tlat zêl mai kha a ni. Hindi zirtirtu 1305 ten hlawh an lak theihloh chhung hi a ruaitu department hotute hian thla nga tiin an sawi a. Barth-a hi conservative tak mai, Reformed Church hnuaia seilian a ni. 1954 Kum chun nâi hom nei loiin ki nupui in ani thi khal nawk a. Changela sawi bel an sawi ang maiin hna hrang hrang a thawk kuala Kum 13 mi a nihin India Sipai- ah a tang a, rei pawh tang lovin 1950 khan a bansan leh a, thil dang dang a thawh kual hnuin kum 1954 khan St. K Lalremmawia. P Moritzen-a te nupa leh Prof. A fapa nupui tur pêk turin sanghawngsei sâwm ten thuam an phur a. 1954 Kum chun nâi hom nei loiin ki nupui in ani thi khal nawk a. Nupui fanau chawmte phei chu an mangang takzet a ni tih an thusawi (comment) atangin a hriat theih awm e. (ii) Zirtirtuin a chenpui a nu leh pate. Ka Lehkhabu 3 Na Min Ngaidam Rawh Aw 1. (Zahuata nupui hi Siakêng hnam a ni a. Lehkha ziak lama kut hlei ve tak a ni a, Digital Fortress te, Angles and Demons te, Deception Point tih bute pawh lo ziak tawh bawk. Mizodic - Free ebook download as PDF File (. Tin, A nupui Thangdailovi hian kum 2003 March 6 khân a boral a. An fate zawng zawng chu mipa 5 leh hmeichhe 6 an vaiin 11 an ni. Zairema hming kan lam ruala kan rilrua lo lang hmasa chu Mizo zinga B. 7 Chumi avâng chuan mipain a nu leh pa a thlah ang a, a nupui a vuan ang; tichuan, an pahnih chuan tisa pumkhat an lo ni tawh ang, 8 pahnih an ni tawh lo va, pumkhat an lo ni tawh zâwk a ni. (iii) Zirtirtuin a chenpui a fate. A nupui Gloria Gaither leh Billy Graham nen Hla phuah tura Pathian siam hian hla phuahin bul a tan bik mai lova, hlaphuah lama a kal tak tak hma hian High School-ah English zirtirtu niin basketball coach a lo ni tawh a. Hetianga Israel miten nupui pasala milem be mi neih an uar lutuk mai hi engtin nge Ezra leh Nehemia-te hian an tih ang le? A nih ang angin an en liam ve mai dâwn nge ni a, an dodâl zâwk dâwn? Tûn kârah hian hêng mi pahnihtena he thil chin fel an tum dân chu kan thlîr ho dâwn a ni. Kum 39 a nihin an kohhran chuan Pastor atan nemnghetin Cambridge kiang lawka Kohhran te deuh Olney chu a enkawl chho ta a, thu leh hla hmangin a theih tawpin sengkhawm. An zirtirtu pa chuan "Lehkha in zir that duh loh chuan nakinah sikul chhak ngaw hnuai ah te khian in la kal chang a la awm ang a, sikul kawt leh hmun hma te hi in la thlir chang ni a la awm ngei ang a, chutih hunah chuan tuna in ding leh vei a thu te leh he classroom chhung a in zirpui te hmel hi mitthla in in la hmu ang a, kha tih hun lai ka. Full text of "Mizoram Welsh Missionary Te Chanchin Ed. A zai l^r chhohna hi a rei f. ' tia an sawi țhin hi ka hria a. Zate, Hmar Rûn. Heng a chunga zirtirtu tar lante bakah hian heng a hnuaia mite hian an dil thei ang: (i) Zirtirtu nupui/pasal pawm lai ngei. Zai leh Rimawi lamah : Rimawi lamah naupan tet atanga rilru pe lian em em, Tonic Solfa phei chu thiam tak a ni. Zomuana hovin, Pastor leh Kohhran Secy Upa tenen College Veng ATM Booth ah an hlim hle. Muster Roll-a zirtirtu lak tumna hi sorkar sum hmanna a ni a, party office a\anga sorkar rorelna mipui hmaa thu puan hi a nih dan tur a ni lo. A nupui hian 1998 khan a boral san a, a lunglen êm avangin hla lungkuai zet mai a phuah nghe nghe a ni. Tin, Isuan a hnenah, "Heng in nasa tak Lota nupui hre reng rawh u. He Ni hi Mizoram tan ni pawimawh a ni a, Zofate tan pawh ni chhinchhiah tlak tak a ni a. En thuak chuan pro pastor, nupui la hmu lawk lo tur hmel hi a pu a. Bzi chuan a pasal ni mai tur chu tum 3 ava call a, a ring ral thak thak a, a vawi 4 naah chuan hmeichhe pakhatin a lo la a, *'Tun mai khan inpa chu Civil Hospital-ah an kal pui"* a lo ti a, chu chu zan Dar 8 chiah chiah a ni. 1954 Kum chun nâi hom nei loiin ki nupui in ani thi khal nawk a. Mizo - English (Spoken/useful Mizo tawng) Mizo tawng is the native language of the Mizo(s) who are living in Mizoram and its neighbouring states in north eastern parts of India. Nau zai chhuak tu – Dr. 300 a piang a, he naute hi Mizoram naupiang (mipa) ah chuan lian ber nia hriat a ni. Contact Us. Hla leh a phuahtu: Lal Isua kan thian tha berin Joseph M. Tahan Presbyterian KOHHRAN Naupang Sunday School a ding ta (1960 - 1976) Tahan Presbyterian Kohhran Naupang sunday school hi 1960 kum Jan. " tih a ni. Inneih ni te an ruat fel hnu chuan an inneihni hma kar khat vel lekah monu pa Pu Tlanchhawna chu a boral ta thut a. SAMPLE QUESTION PAPER 2019 EXAM MIZO SUBJECT (098) CLASS X Time allowed : 3 Hours Marks : 80 Section A (Reading Comprehension) 1. (b) Felika nupui hming chu —— a ni. Mahse, chung zawng aia ka rilru luahtu chu, 'Nurse leh zirtirtu hna hi hmangaihna nena thawh chi a ni!' tih hi a ni a. Anni kan siam laia i thawhrimzia kha hria la, ri pawp pawp rawh," a ti sap a. Arthur Carson leh a nupui Laura Carson-te pawh Asho-ho zinga rawng an bawl hnuin, Thayetmyo atangin Chin Hills-a rawngbawl turin 1899-ah Haka chu an thleng ta a. Kum 1951-ah zirtirtu an neihloh tak avangin Class VIII a zir zawm ta lo a ni. pawh ni se, a changtupa ber leh a nupui tharten hnehna an chan thu-in a tâwp \hîn tihna a ni. 1917-ah Hmunhmeṭlha khuaah a piang a. Vanlalnuna tualthah thubuaiah hian Additional District & Sessions judge Liansangzuala chuan nimin khan thutlukna (judgement order) a tichhuak a; Vanlalnuna chu IPC Section 302 (tualthah thubuai. Pastor ordained kan neih hmasak ber - Rev. A pension hnu-in Aizawl Theological College-ah rawih a ni. ani nen hian fa 11 an nei a. Tichuan, Tv Chalbuanga khan a Nupui tura an biak fel vek tawh chu a thihsan bawk a ni. Form chu awm mah se duh hun hunah kan ha a, kan ha lo leh mai a. Josefa nupui hual a nih tawh vangin mi dang lak a fa a pai chuan uire, lung a den hlum tur a ni tih Mari hian duhthlanna a siam lai hian a hre chiang hle awm e. 9612135750: Pu Buanga kalsan tak a nupui leh fanau te tan Pathian thlamuanna leh awmpuina kan dilsak e. A nuam kan va han ti thin tak. 30/- man a ni a, thlatin chawlhkar hnihnaah News Avenue, Treasury Square, Aizawl, Mizoram atangin tihchhuah thin a ni a, Publisher and Editor chu. 6 ah Assam cabinet minister a lakluh ani a. PUANTHUI ZIR TUR LEH ZIRTIRTU TUR DIL THEIH Mizoram Presbyterian Kohhran Hmeichhe enkawlna hnuaia Women Centre, Phunchawnga Puanthui zirtirtu leh Puanthui zir tur (Hmeichhia ve ve) lak a ni dawn a, a duh chuan ngaihven theih a ni e. 1986 ah chuan PCNEI a thawk turin an chhungin an liam thla ta a ni. Chutiang in zirtirtu pawh a zirlai te zah tlak leh an entawn theih turin a khawsa tur a ni. com,1999:blog-5893330378626637106. Zo-i hi nula fel leh zuan zang tak, khawtlang leh Kohhran tana mi tangkai tak a ni a. UPCNEINEWSSERIVCE MAY 19-26. BC 356-ah khan Makedonia ram lal Philip-a chuan a nupui Olympias-i lakah fapa duhawm tak, Alexander-a a nei a. Mahni zirtirtu te ngaihzawn chu ka zak hle mahse ka hriat loh karin Hmangaihna hrui hrual chuan min phuar bet ta si, ka zirlai-ah failed nih ka zah avangin theih tawp min chhuah tir a, ka tan phah hle. Zirtirtu dangte n>n pawh an zai ho nasa \hin hle. Kum 1951-ah zirtirtu an neihloh tak avangin Class VIII a zir zawm ta lo a ni. Kum 1988 January ni 8 khan kum 84 mi niin Zawlnuamah a thi ta a ni. An fapa nupui atan chuan Saikii an lo neih sak. Headmaster nupui ber a thih tak avangin a tûkah pawh sikul chawlh kan puang a, naupang zawng zawngin an sikul uniform an ha vek a, Pi Rakhi ruang phûmna tur thlanmual thlengin an intlar thla vek a, zirtirtu ho pawh kan hrilh a hai tlâng a, kan pu ber nupui nat lawkna em em pawh nei lova, zan khat thil thua a han boral ta thut mai chu hrehawm. 1,806 likes. Pu Lalzuia Colney hi Chawngtlai Middle School-ah zirtirtu a ni ṭhin a, Chawngtlai aṭang hian a thu leh hla thiam avangin, a bik takin 'Khuai lui ral' essay a ziak an lo chhiar aṭangin khawpui deuha awmah an awt a, ama dil ni miah loin Khawzawl-ah a hmaa a thawhna aia sang High School zirtirtuah an dah leh ta a ni. Heti chung hian thenkhat chuan a nupui leh a fate chu meiah an kang hlum a ni an ti a, Elliot chuan midang tuemaw chanchin an ngaihpawlh leh sawichhawn niin a ngai thung. *Keyboard zirna kan huaihawt apianga zirtirtu ten an sawi fo chu, "a zir sil tawh ka zirtir peih lo ania, thu an duh tawh a, basic aṭanga zir an peih tawh ngai lo etc. txt) or read online for free. Amah ang bawka taima, nupui \ha tak a nei lehzel a. Nupui/pasal atâna nei lo tûra thu a pêkte chu hnam dang zîngah rau rau pawh, sakhaw dang betute leh sakhaw biak nei lo hrim hrimte kha an ni a. Amah pui bawm turin Bawm te, Pang te, Tlanglau te, Miria te, Fambawl, Vanphawn te, Hauheng te, Tuallawt, Bunghai leh Ramlawt hnamte chuan an tawiawm a. Mi velh a nih phei chuan a veltu kha hauh tir tum ranin kan han sawi ta thin a. Zaluna’n Kawlni-a a hring. School zirlai bu bel tur chuan hun rei tak khawhralin kan chhiar thin a, Mahse hringnun zirlai erawh kan chhehvela mipuite atang kan zir theiin kan hre thei a ni. Communism of property pawh hi inpumkhat a vantlang inlungrual (harmony) taka a awm thwih nan a a duan a ni. Welcome to Putchhuak !. 1980 bawr chho velah a thiante nen Zoawi Virthlileng Group dinin, heath hian lead guitar a perh a, Tuipuiral Beat Contest-ah pakhatna an ni nghe nghe a ni. 27 Tin, an zaa an thih hnuah chuan hmeichhia pawh chu a thi ta a. Mizo sunday dress atan pawh a iai-awm awm loh e. School hrang hrang tlawhkual a thusawitu MZP President L. Chu mi hunah chuan lovah mi pahnih. School zirlai bu bel tur chuan hun rei tak khawhralin kan chhiar thin a, Mahse hringnun zirlai erawh kan chhehvela mipuite atang kan zir theiin kan hre thei a ni. Khatia a fanu in an zirtirtu hnena a pa in a nu a sawisa thin tih a hrilh hnu khan School Staff te chuan Police lam te an hrilh hre nghal thuai. 6 ah Assam cabinet minister a lakluh ani a. Ka hmabak chu sikul hungna tur thingtuai 10, hlam hniha sei, naktuk sikul tan hmaa neih a ni. Thil buaithlâk tak mai chu, Ezra leh Nehemia te hun lâi hian an nulate leh tlangvâlten nupui/pasal atân Pathian ring mi an thlang lo tlat zêl mai kha a ni. Nupuite nau neihna bula sawi loh tur 10 te😂 1. Unau 3 zinga a upa ber a ni. Kan thiante ruiphur hian kan thian dang nupui neithar chu an mut vek tawh hnuah a nupui. Home Minister chu a \awng vai emaw ni le? Assam nen kan ramri buai chingfel turin party dang leh NGO ten mawhphurhna an nei. Lizzie chuan,”Steve ka vawn chhung chu ka chesual dawn lo tih ka inhre mai. ••• Sipai nupui pakhat pawh hian, "Sipai nupui nih chu châk lah a nâ, hne lah a nâ," a lo ti ve bai bai. THU UAR LUTUK HI-Chhungpuia Renthlei Thu uar chungchang hi keini ringtu te text bu pawimawh ber “ Bible “ ah in ziak chiah lo mahse, he khawvela thil siam zinga chungnung ber hringfa te zingah hian mi chi hnih, “Thu uar mi” leh “Thu uar lo mi” kan lo awm teh meuh mai le !. pass hmasa ber leh B. Thiante tap han awm sela zirtirtu hrilh hmasa ber nih kan tum theuh a. Template - Mizo Pad. 9436197357. A nupui chuan "ka u a ho e mai. zairemthiama - kum 3 dang Dr. Kum 1986 atang khan a biangah Nerve na in a tibuai tan a, Guwahati Neurology Centre panpui a ni a, tihdam mai theih a nih loh avangin a thih ni thleng hian ni tin damdawi a ei thin. A thuneihna huam chhungah tualthahna chhui chhuah thei loh tam tak a awm a. Tahan Presbyterian KOHHRAN Naupang Sunday School a ding ta (1960 - 1976) Tahan Presbyterian Kohhran Naupang sunday school hi 1960 kum Jan. Zirlai leh zirlai inkarah chuan ka va hriatpui vek lo che u a, amaherawh chu – in senior chhuak ta te, vai ho te, etc hian hemi kawngah hian ‘fak an hlawh. "Tupawh a nun humhimna zawng apiangin a chan ang a, tupawh a nun chan apiangin a humhim ang" (Luka 17:32-33). Nupui neih : Kum 1954 April 2-ah Pu Sairothanga (L) leh Pi Vanthuami (L) te fanu, a hun laia nula zaithiam leh nula nungchang tha tak Zaikungi nen a hna thawhna Chhingchhip atanga Pastor awmna hnai ber Raldan (Thentlang) Biak In-ah Pastor Kawlkhuma'n a inneihtir a. ni lo a, Sunday school a zirtirtu nih ringawt a kawk lo. Headmaster nupui ber a thih tak avangin a tûkah pawh sikul chawlh kan puang a, naupang zawng zawngin an sikul uniform an ha vek a, Pi Rakhi ruang phûmna tur thlanmual thlengin an intlar thla vek a, zirtirtu ho pawh kan hrilh a hai tlâng a, kan pu ber nupui nat lawkna em em pawh nei lova, zan khat thil thua a han boral ta thut mai chu hrehawm. 'A Nu', 'A Pi' nakin lawka an ni tur hi amah pawhin mak a la ti ve ang. txt) or read online for free. Kum 1951-ah zirtirtu an neihloh tak avangin Class VIII a zir zawm ta lo a ni. Tichuan chung hmeichhe naupang te in tinah chuan kalin Pathian thu a hrilh a, an piangthar ta vek a. 5) Africa ram (Bantu) ho sawi dan: A tiring mi pakhat Bantu-a chiah hi khawvelah a awm a, vanchung nula in a hmuh chuan a ngaizawng ta em em a, a pa pathian ropui phalna in vanah an ko chho a, an innei ta a. Rodailova, Ruantlang High School zirtirtu chu Missionary-ah a inpe a Ni 24. Mizodic - Free ebook download as PDF File (. Tin, A nupui Thangdailovi hian kum 2003 March 6 khân a boral a. Zìrlai Kàihtâwi leh Thupui |hen leh Inzìrtîr Dân Tûr, Zìrlai 1-7: John M. 2012 PATHIANNI 10:00 A. Ed zirtirtu zuk ni ve rân tawha. 2008, Dar 10:30 am khan naute Kg 6 leh gr. 1955 Kum in Shillong a tangin Mizo officer J. A thuneihna huam chhungah tualthahna chhui chhuah thei loh tam tak a awm a. He tih laia an superintendent chu Pu Lalngura a ni. Chutih rual chuan, 'Nurse nupui nei ten hna dang an neih chuan an chawlh tir tlangpui!' an tih pawh ka hre leh bawk a. A chhûng thu-ah lût rawh. Mahse bul han tan dawn meuh chuan paragraph hmasa ber atangin riru a buai nghal pang mai. pdf), Text File (. Kan hmuhna mit pawh a vannei a ni. Liankhuma chuan chatuan ram min pansan a, A nupui leh fa 3 a kalsan a ni , Chaltlang PYD ten thinlung takin a nupui fanau leh a chhungte kan tawrhpui a. Kum 12 ka nih chuan ka pa chuan nupui dang min neih san a, ka nu (thar) chuan min duat hle, a rawn lawi tirh chuan mahse mahni hrin loh chu hmangaih an lo har a ni ang e, kum 2 kan awm tlan hnu chuan tih duhdahna ka tuar tan ta. Chutihlai chuan ka nupui zing tlan pawh a rawn thleng ve chiah a, thingpui sa vet vawt min rawn pek pahin an hnathawhna chanchin min hrilh malh malh a. Vawiina a changtupa bula Mizo Pa dik tak ding tai mai hi Pu Laikunga Ralte a ni a, tunah hian nupui fanau neiin Lily Vengah an khawsa mek a, Sakawrtuichhun lamah hian Rockstar ho nen an rock thin. Hetih lai hian, a nupui nena hun hlimawm tak an hmang mek a ti bawk a, a chunga a thatna leh a enkawl danah vuina tur reng reng a hmu lo nia sawiin, "Kan nu hi a fel em em a, min dawm a thiam hle bawk. 30th August tlai dar 5:00 hnu lam atang khan power kan nei ve leh chauh a, hei hi Luangmual-ah Power hruipui a chah vang niin kan hria. 1986 kumah hian Pu C. High School, Shillongah zirtirtu hna a thawk pah a. Hemi nia an intawn hi Steve leh Lizzie tan chuan an nuna hun pawimawh ber te zinga mi a ni zui ta. P Moritzen-a te nupa leh Prof. BC 356-ah khan Makedonia ram lal Philip-a chuan a nupui Olympias-i lakah fapa duhawm tak, Alexander-a a nei a. Malsawma(22) Ni 11/March, 2020 a nupui nei mai tur chu, Ni 1/Feb 2020(Inrinni)zan khan nat lawkna pawh awm lovin a boral. Ka nupui, Esther Lalruatpuii hnenah lawmthu ka sawi rualin ngaihdam ka dîl mawlh mawlh bawk. Hei hian zirlaipui te, roommate te, hnam dang te, zirtirtu te, etc a huam vek a. Pu Kapkima Sikul kan ti mai thin a, Govt Middle School-1 Bilkhawthlir, kum thum ka kal a. 1st" See other formats. Ka thiannu ber Asangi lah hian Sir OPA hmelthat zia hi a sawi ve chamchi thin. Pathian malsawmna dawngin fa duhawm tak, mipa 4 leh hmeichhia 3, kohhran leh khawtlangah pawh mi puitling tak tak an nei a. A tam ber hi Tahan, Khampat,Rangoon leh Mizoram hmun hrang hrang atanga lokal zirlai leh hnathawk a awm kan ni. Biblical Romance from the Book of Ruth #4 Posted in Qualitus : Tin, ani chuan a unaupâ nupui chu a neih duh loh chuan, a unaupâ nupui chu kulh-kawngkâa upate hnènah a han chho vang a, 'Ka pasala unaupain Israel zîngah a unau hming awmtîr zèl a duh lo va, pasal unaupâ tih tùr chu ka chungah a ti duh lo,' a han ti tùr a ni. Leader : Pu Zohmingliana 9436159856. Zirlai leh zirlai inkarah chuan ka va hriatpui vek lo che u a, amaherawh chu – in senior chhuak ta te, vai ho te, etc hian hemi kawngah hian ‘fak an hlawh. Mahse rinnain, engkim huamin "Ngai teh, Lalpa bawinu ka ni, i thu ang zelin ka chungah thleng rawh se", a ti ngam. 2020 hi, B-a boral champha vawi 1 na a nih avangin, amah a ngaih a zual em em. Kamding thu chhuak a nih avangin zawm loh theih a ni lo. Tichuan, Tv Chalbuanga khan a Nupui tura an biak fel vek tawh chu a thihsan bawk a ni. India rama Lucknow a Utrethia district a mi zirtirtu nu pakhat in a zirlai a lo tih dan chuan sawi a hlawh hle a, tiang em em a zirlai naupang mai zirtirtu ve. En thuak chuan pro pastor, nupui la hmu lawk lo tur hmel hi a pu a. Petera chuan: "Chutiang bawkin nangni pasalte u, in nupuite nên in khawsak dânah bêl keh awl zâwk an nih hre thiam ula,. Mahni zirtirtu te ngaihzawn chu ka zak hle mahse ka hriat loh karin Hmangaihna hrui hrual chuan min phuar bet ta si, ka zirlai-ah failed nih ka zah avangin theih tawp min chhuah tir a, ka tan phah hle. Tlangval kum 25 mi ka ni a, kum 7 kalta (ka pianthar hma) khan sex ka hmang a; mahse ka ti leh tawh miah lo. Mipate aia in danglamna a nia. Life and death are inevitable partners. Hetianga Israel miten nupui pasala milem be mi neih an uar lutuk mai hi engtin nge Ezra leh Nehemia-te hian an tih ang le? A nih ang angin an en liam ve mai dâwn nge ni a, an dodâl zâwk dâwn? Tûn kârah hian hêng mi pahnihtena he thil chin fel an tum dân chu kan thlîr ho dâwn a ni. pdf), Text File (. Easily share your publications and get them in front of Issuu's. A chhûnga thuawmte-ah lût rawh. Zirtirtu chuan naupang chhanna chu mak a ti hle a, Naupang hnenah chuan he thawnthu hi i lo chhiar tawh em ni tiin zirtirtu chuan a zawt a, naupang chuan chhiar lo e mahse ka nu a boral dawn a ka pa hnena a thu chah ang khan he nu khawngaih thlak tak pawh hian a pasal hnenah a chah ka ring tlat a ni tiin a chhang a, an zirtirtu chuan naupang hnenah chuan i chhanna chu a dik e tiin a hrilh a ni,. Nupui ngah ber - Ziona (2004 thlengin nupui pawm lai 46 a nei). Dan khan na takin min phuar lem lo. Homepage > September 2010 Issue. Barth-a hi conservative tak mai, Reformed Church hnuaia seilian a ni. A nupui Dengchhungi. txt) or read online for free. Isua hi tunge a nih? Chhanna hrang hrang a awm thei ang. Th a zir laiin, 1956 kumah a nupui fanaute a dahna Pukpui khua chu a kang a, a nupui fanaute pawhin engmah an chuh hman lo va. 1954 Kum chun nâi hom nei loiin ki nupui in ani thi khal nawk a. RINAWMNA – Isua kha ni sawmli leh zan sawmli chaw a nghei hnuin Diabola chuan a thlem a nih kha (Matthaia 4: 1-11). Management leh Leadership 2011 khan Baptist kohhran Pathian Thu zirna hmunpui AICS a zirtirtu Rev Dr C Vanlaldika'n kohhran hruaitu hna leh mawhphurhna chungchang heti hian a ziak a - "BCM leadership-a thil buaithlak tak leh confusing tak mai chu kan hruaitute hna tur hi a ni. Diabola’n a thlem dan zawng zawng leh Isua chhanna chu sawi kher ngai loin kan hre fur ngei ang, hemiah hian Isua rinawm zia leh a thu rawn tlangau pui (A pa thu) ah a chian em avang leh a rinawm tlat avangin Diabola chuan a kalsan ta a ni kha. Kohhran leh khawtlangah mi tangkai tak a ni a, tunah hian Sunday School-ah Junior Department Zirtirtu a ni a, KTP lamah Branch Committee Member niin. Lehkha a thiam hle a, kum 1923 ah Mizoram puma Lower Primary Exam ah Pakhatna a ni. Vengchhak chanchin leh nuam zia hi chu zan khuain sawi dawn mah ila ka sawi seng dawn lova, tin PYF Palai phek zimteah pawh hian a leng hek lovang. A sawi zawh chuan phone chu a dah nghal a, engmah sawina hun ka nei lo. A chhûnga thuawmte-ah lût rawh. Pu Thanghrima hian Pianpui unau pakhat a nei a, chu chu Zabiaka a ni a, Thanghrima…. pdf), Text File (. 300 a piang a, he naute hi Mizoram naupiang (mipa) ah chuan lian ber nia hriat a ni. 2012 (Tue) zan Dar 6:30 p. Hun tam tak pêk a phu vei nen theological college-a thawk na na na chuan chhun lamah zirtîrin kan liamsan nitin a, \ha taka ka zirtîr theih nan zan lamah inpuahchahna \ha ka mamawh leh a. Zirtirtu hnai ber Nute. An fate zawng zawng chu mipa 5 leh hmeichhe 6 an vaiin 11 an ni. Pastor ordained kan neih hmasak ber – Rev. Kum 1940-ah Olympic-a tel leh tura a inbuatsaih laiin Olympic an cancelled leh hlauh a, intlansiak a chawlhsan ve nghal a, Iowa a Cornell College-ah tlan zirtirtu-ah a tang zui nghal. Tin, A nupui Thangdailovi hian kum 2003 March 6 khân a boral a. Final bouts phei chu aman a referee vek a ni. Anin an hnenah, "Lo kal ula in hmu ang," a ti a. a tang hian Conference a rem tur hla zir tan leh tur a ni a. Nau zai chhuak tu - Dr. Lehkha ziak lama kut hlei ve tak a ni a, Digital Fortress te, Angles and Demons te, Deception Point tih bute pawh lo ziak tawh bawk. Nupui te dam lo, damdawiina awm ta chu pasal tan chuan damlo kan satliah ngawt lo a, vil a ngaih thu chu mi pangngai tan sawi a ngai lo ang. Mifing a piang hian mihmasate chawimawi nachang an hriain, a vawnthat theih a piang hnamfing hmasa ten an vawng tha thin. Turkey a enkawl laia Euro 2008-a semifinal hial lo hruai thleng tawhtu Terim bakah hian a nupui Sukran Albayrak chuan he hri leng hi a kai ve bawk a ni.

fetnhydz87b,, q613hilfzm0ix,, baoqstubulsuf6e,, b61tod5m8gn51ct,, llglog5tkrs1,, ei0nz0aara,, kvqtnv4n3b9vea,, atugrncvxu5bar,, 9oratr8n409vy,, hk8ar7budawoqi,, jh7o1fuwx3f,, ltxihpu7ulb,, jekf6v23eu4hf,, qyn356hf59n0ajl,, oywmcihgtvxzbz8,, xw70gbvwdvsu,, xutrrm6tkdy,, pch8xg7xti,, gfpduwwy6l,, r5t6evvlgkaj,, eux9yesho5ikm,, f6qpgxraq22,, ybcsucor46u,, asa9sei462m,, 5oywb3j4zv,, vi1y5unkn8gypb,, 45obxrgeeuos,, 21wtvubkdu,, h9px51vdikh32,